mypersonalgrudge

2010-05-12
22:00:20

The Broken. Se den.

Jag såg The Broken häromdagen. Vanligen skulle jag ge en kort beskrivning av handlingen, men jag är faktiskt inte helt säker på att jag vill försöka i det här fallet. De gjorde ett uselt jobb på baksidan av fodralet, men det är svårt att klandra dem. Det är en knepig film att göra en vettig sammanfattning av, och man vill heller inte avslöja för mycket. Men jag kanske ändå gör ett försök på ett par rader:

Gina råkar ut för en bilolycka, precis efter att hon skuggat en kvinna som ser exakt ut som henne själv. Fysiskt klarar hon sig relativt bra, men världen börjar kännas underlig och hotfull. Är hennes pojkvän verkligen hennes pojkvän? Vem var kvinnan hon såg innan olyckan? Är någon ute efter henne? Och isåfall, varför?

Jag försökte se den här filmen en gång tidigare, men gav upp efter en liten stund då jag inte kunde koncentrera mig, och filmens inledning inte lyckades intressera mig. Men jag är glad att jag tog mig tid att se färdigt den, för i ärlighetens namn så var den här filmen lite av ett guldkorn. När man väl kommer in i den så är den spännande och intressant, vackert regisserad och med duktiga skådespelare. Lena Heady, bland annat känd från 300, spelar Gina.
    Ett annat stort plus med filmen är att den är mycket minimalistisk. Jag har ibland problem med skräckfilmer som öser på med för mycket effekter, men det var verkligen inget problem här. Med små medel lyckades den uppnå en fantastisk effekt. Jag blev aldrig chockrädd, men jag kände mig nervös och illa till mods efteråt. Vissa scener är riktigt otäcka. Sen har den en bra handling som inte förklarar för mycket, men heller inte för lite. Lite lämnas åt fantasin och den egna tolkningen, men man serveras med tillräckligt mycket för att manuset ska hålla ihop. En varm rekommendation alltså, vad gäller The Broken.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: