mypersonalgrudge

2010-11-07
14:13:35

När man siktar lågt och träffar lägre...

The Nun

En ondskefull nunna återvänder från graven för att ta ut sin hämnd på fem kvinnor som hon undervisade när de var unga. När Eve, dottern till en av kvinnorna, ser sin mor bli mördad av en mystisk, nunneliknande gestalt och ingen vill tro på henne börjar hon utreda saken på egen hand. Varför är nunnan egentligen ute efter kvinnorna? Varför först nu? Och går det att stoppa henne innan det är för sent?

Yeah, när man hittar en skräckfilm med titeln ”The Nun” kan man ju börja ana att det kanske inte kommer att vara världens bästa film. Det är det inte heller. Det här är en fantastiskt usel film på alla sätt och vis. Handlingen är ganska lam och inte sådär jättesnyggt sammansatt. Det känns som att det har använts många nödlösningar för att få ihop manuset, och resultatet blev inte alls lyckat. De försöker sig till och med på en plot twist på slutet, men den är också komplett usel.
    Skådespelarna är dåliga. Jag kan inte minnas om jag sett dem i någon annan film, så jag vet inte om de är dåliga jämt, eller bara här, men i vilket fall som helst så finns det inga särskilt bra skådespelarinsatser i ”The Nun”. Det är styltat och konstigt, och det kändes inte som att skådespelarna brydde sig mer än manusförfattarna gjorde.
    Dialogerna är fruktansvärda. Det finns inget naturligt flyt, och karaktärerna framstår som ganska korkade. En av mina personliga favoritrepliker var exempelvis: ”What’s this fucking… car doing in the middle of the road?!”. Ja, vad skulle en bil möjligen göra mitt i vägen. För att inte tala om den här:

- Where’s Eve?
- I don’t know. Uh… We lost her.

Ja, ungefär på den fantastiska nivån ligger replikutbytet.

Det absolut största misslyckandet med den här filmen är dock själva nunnan. Personligen brukar jag anse att det är bättre ju mindre man får se av monstret/spöket/vad det nu är. Anledningen till det är att det inte finns något i hela världen som alla tycker är läskigt. Om var och en får bygga upp en bild i huvudet istället så anpassar man bilden till något som är läskigt för en själv. Kort sagt: Det är inte bra skräck att i varannan scen visa en svävande, grimaserande nunna som viftar med händerna. Det är faktiskt vad jag skulle kalla… dålig skräck.

Ja, det finns fler saker att klaga på, det här är riktigt genomdum film. Men, för att säga något till filmens försvar så är den ganska underhållande att se på. Den bjuder på en del goda skratt. Problemet är väl kanske att man skrattar åt den, inte med den.

Kommentar:
2010-11-09 @ 08:51:28
#1: Brainshake

En skräckfilm som man skrattar åt... det låter inte som ett bra betyg. :)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: