mypersonalgrudge

2010-10-11
11:16:54

Vincent Prices vaxmuseum MÅSTE ju vara en sevärd plats...

House of Wax

Investeraren till ett vaxmuseum vill dra sig ur då han anser att affärerna inte går tillräckligt bra. Konstnären som skapat vaxdockorna försöker hjälpa honom genom att hitta en annan investerare som kan köpa ut den första. Då investeraren tycker att detta tar för lång tid föreslår han konstnären att de borde bränna ner museumet för försäkringspengarna. Men konstnären vägrar att låta sitt livsverk brinna upp, varpå investeraren övermannar honom och tänder eld på museumet ändå. Byggnaden är omöjlig att rädda, och då konstnären inte återfinns antas han vara död. Men snart börjar en otäck, mordisk figur att smyga runt på stadens gator. Och från ingenstans dyker konstnären plötsligt upp och startar ett nytt vaxmuseum. Men det är något som inte stämmer. Är dockorna i museumet verkligen bara vax?

 

Som ni kanske förstått vid det här laget är det här inte versionen från 2005 med Chad Michael Murray och Paris Hilton. Det här är versionen av House of Wax från 1953, där Vincent Price spelar konstnären på vaxmuseumet. Och det här är en väldigt sevärd film. Jag var, under första kvarten eller så, inte jätteimponerad eftersom jag upplevde att filmens inledning var lite klumpig. Men det tog sig väldigt snart och blev både spännande och väldigt intressant. Det är en välgjord film, och jag som har svårt redan för skyltdockor tycker att vaxdockor är helt fruktansvärt otäcka. Vincent Price är en underbar skådespelare, och det är trivsamt bara att sitta och lyssna på ljudet av hans röst. Överlag en väldigt bra handling som bjuder på några frågetecken och överraskningar.
     Den har heller inte särskilt mycket gemensamt med den remake som kom 2005. Remaken, om man kan kalla den för det, verkar vara en generellt sett ganska avskydd film, men jag har personligen inte mycket emot den. Ganska helgjuten, lagom skräckfilm som inte bjuder på mycket nytt. Det ska också tilläggas att jag gillar att den inte går särskilt mycket i sin föregångares fotspår.

 

Men, för att hålla mig till ämnet vilket är versionen från -53, jag kan varmt rekommendera den här filmen, och jag tror bestämt att jag måste sätta mig och snoka reda på fler bra titlar med Vincent Price.

Kommentar:
2010-10-11 @ 17:27:45
#1: Brainshake

Låter lite intressant, faktiskt. Men jag vet inte om jag kommer våga se den, jag har varit på vaxkabinett och tyckte det var mycket obehagligt. Risken är väl att jag får mardrömmar. Fast det kanske är hela poängen? XD

För övrigt hittade jag jättemånga Kings-böcker på loppisen men inte just Jurtjyrkogården. Typiskt. :P

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: