mypersonalgrudge

2011-01-14
22:05:22

Vi dammar av Dracula

Dracula 2001

Ett misslyckat inbrott i den antikhandlaren Van Helsings privata valv leder till att Dracula, världens mäktigaste vampyr, sätts på fri fot i 2000-talets början. Död följer i hans fotspår medan han är på jakt efter sitt huvudsakliga mål: En ung kvinna vid namn Mary. Van Helsing och en ung man vid namn Simon ger sig ut för att stoppa honom, men kommer de att hinna i tid? Och är de starka nog för att dräpa någon som inte kan dö?

 

Well, Dracula utsläppt i modern tid. Det låter som en rätt flummig idé på papper, och liknande koncept har ju misslyckats andra gånger *hostDRACULA3000host*. Det är en småflummig idé, men jag älskar faktiskt den här filmen. Den har inte världens starkaste manus, och visst skulle det säkert gå hitta en hel del logiska luckor om man letade. Den är därtill lite småklyschig och vissa av karaktärerna är en aning veka, kanske främst den kvinnliga huvudpersonen Mary. Men herregud, vad den är underhållande. Det är en grymt rolig och färgstark film, och väldigt trivsam att titta på. Vampyrerna är moderniserade, men ändå inte helt berövade på en viss sensuell elegans, vilket jag personligen kan uppskatta när det handlar om just Dracula. Det finns även roliga små referenser till Bram Stokers berättelse och till tidigare filmatiseringar, vilket får filmen att kännas som lite av en hyllning. Gerard Butler är därtill riktigt underbar som Dracula. Han lyckas porträttera Draculas välbehövliga auktoritet och klass, men blir fortfarande inte för gammalmodig. Sedan finns det en del småroliga bikaraktärer, scener och repliker som hjälper till att hålla intresset uppe.

 

Är man ute efter en djup film som förändrar ens syn på livet är det här antagligen inte vad man vill gå och hyra, men är man ute efter lite kul underhållning, som är tillräckligt välgjord för att inte irritera en, så är det här ett ganska så bra val. Personligen tycker jag att den är rätt så underbar.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: