mypersonalgrudge

2011-07-10
10:43:35

Dålig, dålig marknadsföring

Är det inte upprörande ibland hur filmskapare döper sina filmer? Liksom, när man känner att titeln, eller omslaget för den delen, utlovat något som sedan inte alls infrias. Filmen kan fortfarande ha sina goda egenskaper, men man är liksom för besviken för att se dem. Ett bra exempel på ett seriöst misslyckat omslag är Romasanta – The Werewolf Hunt. Som titeln antyder tror man att man ska få se en spännande varulvsfilm, och titta vilken fantastiskt spännande omslag DVD-fodralet har:

En bild säger mer än tusen ord, sägs det. I det här fallet sa den kanske lite FÖR mycket.

Bortse från att texten är på finska, det var den såklart inte när jag hyrde den, men bilden var precis densamma. Ser ni den stora, mäktiga, svarta varulven i bakgrunden, och den häftiga mannen med hög krage i förgrunden? Yeah, ingen av dem är med i filmen. I synnerhet inte varulven. Det fanns faktiskt ingenting i filmen som såg tillnärmelsevis sådär häftigt ut. Det var i själva verket någon slags dramathriller om en seriemördare. Förstå min besvikelse efter förväntningarna som omslaget byggde upp.

Ett bra exempel på titlar som lovar för mycket är Shark Swarm, som jag såg för en liten tid sedan. Shark Swarm lät fantastisk, jag och en kompis hyrde den för en skräpfilmskväll eftersom vi visste att den inte hade fått så himla bra kritik. Fatta, Shark Swarm. Ett hajstim! Inte bara en haj. Ett helt stim med arga hajar. Det bara skrek ut sanslös underhållning för de närmaste timmarna. Och vad fick man? En tråkig, tråkig, TRÅKIG miniserie som mest handlade om att rädda miljön. Och visst, det är jättebra att vilja rädda miljön, men meddela mig isåfall att det är det filmen ska handla, så jag inte väntar mig att få ändlös idiotisk underhållning i form av ett argt hajstim. Och visst, det FANNS ett argt hajstim med, det gjorde det. Men det var ju knappt med alls. Det typ… simmade runt lite i bakgrunden och gjorde saker, sedan fick man mest se tråkiga dialoger. Om miljön. Och sånt. Det är faktiskt ett under att vi tog oss igenom hela den nästan tre timmar långa miniserien. Och vad fick man för det? Inte mycket. I alla fall ingen underhållning.

Skärpning vad gäller marknadsföring, filmindustrin!

2011-07-09
20:31:35

Lite pladder om Silent Scream

Well, jag tänkte skriva några rader om en film som jag såg för ganska längesen. Eftersom det var så längesen minns jag den tyärr inte i detalj, och jag befinner mig i fel stad och kan därför inte se om den. Jag ville egentligen bara nämna den lite här för att den är värd att nämnas. På det dåliga sättet. Man kanske snarare kan kalla det här för en varning. Några kanske minns att jag tidigare recenserat en liten film vid namn Mummy Maniac, vilket jag fortfarande vidhåller är världens sämsta film. Filmen jag vill prata om idag heter Silent Scream, och nej, den är inte lika dålig som Mummy Maniac. Dock tror jag att den möjligen placerar sig på en god andraplats.

En klass collegestudenter hjälper sin psykologilärare med ett experiment, och som tack för hjälpen blir de utbjudna till hans stuga för att festa en helg. Väl där tar det inte lång tid förrän folk börjar bli mördade, och ungdomarna inser att någon är ute efter dem. Sedan är det en del springande, en del skrikande och såklart en del mördande. Som sagt minns jag inte handlingen i detalj, men den var i vilket fall som helst inte särskilt mycket att hurra över. Karaktärerna är platta och tråkiga, skådespelarna är ganska kassa, regin är inget att hänga i julgranen, och här kommer den spännande grejen: till och med musiken är dålig! Visst, det är ett relativt litet antal filmer som har musik som är så bra att den är värd att nämnas, men det är faktiskt ännu färre filmer som har musik som är så dålig att den är värd att nämnas. Bakgrundsmusiken är verkligen horribel. Och en intressant fråga: Skulle mördaren inte vara en aning mer effektiv om han lät bli att stå stilla bakom offren och morra före han mördar dem? Det finns ju liksom en risk att de kanske hör honom och springer därifrån om han gör så.

Nåja, den här filmen är faktiskt grymt underhållande, men bara för att den är så dålig att den blir skrattretande. Ett problem är att man blir så förbannad över att karaktärerna är såna idioter att man efter ett tag bara sitter och hoppas att någon ska sprätta upp dem och bära deras inälvor som en hatt.

Vill ni höra det värsta av allt? Jag äger den här filmen ._.