mypersonalgrudge

2010-06-07
11:26:04

En tripp till lilla landet lagom: Heartland

Heartland Ghost

Jeff och Pam har investerat sina sista pengar i ett gammalt hus byggt på 1800-talet, som de planerar att rusta upp och sedan sälja vidare med vinst. Efter ett litet tag börjar problem uppstå i form av mystiska händelser i huset. Jeff har underliga drömmar, underliga vinddrag känns och föremål flyttas runt. Det är snart uppenbart att ingen naturlig förklaring finns, och ett TV-team, specialiserat på att undersöka paranormala fenomen, kallas in. Skepsism och ateism utmanas när TV-teamets närvaro får händelserna att eskalera. Vad har egentligen hänt i huset?

 

Om någon bad mig sammanfatta Heartland Ghost med ett enda ord så skulle ordet bli ”medelmåttig”. Det här är en film som i alla lägen tycks hamna... ja... på mitten. Lustigt nog är snittbetyget på IMDB just 5.1. Det var en lagomt intressant spökhistoria med lagomt intressanta karaktärer som gör lagomt intressanta saker medan de kämpar för att lösa det lagomt intressanta mysteriet med de lagomt intressanta spökena.
    På plussidan, för det fanns en plussida, så ska jag medge att jag blev ganska skraj när jag såg den. Inte jätterädd, jag låg inte sömnlös halva natten, men det var ganska kusligt medan jag fortfarande satt och såg filmen. Den fyllde alltså till största del sitt grundläggande syfte. Sen är det ett helt okej manus och skådespelarna är duktiga.
    På minussisdan kan jag börja med att gnälla lite på hur det är filmat. För det mesta är det helt okej, men jag gillar inte riktigt det brutala överanvändandet av kameran som spökets ögon. Man får liksom se från spökets perspektiv då och då, alldeles för ofta. Det blir snabbt tröttsamt och gammalt, det är varken läskigt eller häftigt. Att ljud, foto och färger dessutom blir förvrängda i de här sekvenserna gör inte saken bättre. En annan sak som jag lägger på minussidan är slutet. Filmen är liksom på väg i rätt riktning, men det blir inget riktigt klimax som man hade önskat. Man får inte riktigt känslan av att det hela leder fram till något. Det blir mest lite... meh.

 

Jag kan väl avslutningsvis varken påstå att jag rekommenderar Hearland Ghost, eller att jag avråder folk från att se den. Det är helt enkelt en lagomt intressant, medelmåttig skräckfilm.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: