mypersonalgrudge

2010-11-21
22:07:41

Meh.

Eternal

När polisen Ray Popes fru försvinner leder spåren till den vackra och mystiska Elisabeth Kanes hem. Pope kan inte bevisa att Elisabeth ligger bakom hans frus försvinnande, men han känner på sig att något inte står rätt till. Då han rotar i saken börjar allt fler personer i hans närhet att mördas, och spåren börjar leda tillbaka till Pope själv. Det är uppenbart att han fått en mycket mäktig fiende, men vem är egentligen Elisabeth Kane? Och vad är hon ute efter?

 

Eternal var en till sån där film som jag inte hade så höga förväntningar på när jag såg den. Den borde ha kunnat intressera mig eftersom det var en film om Elisabeth Bathory (en av de som tillsammans med Dracula bidragit till den moderna vampyrmyten), men det var något med handlingen som bara verkade billigt och oengagerande. Den var inte riktigt så illa som jag hade trott, men det är definitivt ingen höjdare. Ett stort problem med filmen är att det var mycket svårt att sympatisera med karaktärerna. Huvudpersonen Ray Pope är en ganska otrevlig och dryg människa som ligger med sin bäste väns fru, och jag kunde inte riktigt känna att jag verkligen brydde mig om ifall han levde eller dog, vilket såklart gjorde filmen lite mindre spännande. Filmen innehåller stora mängder sex, något som inte tillförde särskilt mycket. Folk bara... ligger med varandra ganska mycket.

      Själva vampyrdelen var egentligen ganska bra. Det var inte sånadär övermänskliga vampyrer som har alla världens superkrafter, utan lagomt mäktiga vampyrer som ändå gick att bekämpa. Tyvärr kändes just det en aning underutvecklat, och så fort de kom in på något intressant tema följdes det aldrig upp på. Jag ska inte avslöja slutet ifall någon vill se filmen, men jag önskar att jag kunde avslöja det, för det var otroligt komiskt.

 

Jag har definitivt sett värre filmer (inget kan egentligen toppa Mummy Maniac), men det här var ändå en ganska lam och inte så extremt välgjord vampyrfilm. Inte ett direkt slöseri med tid, men jag röstar för att man hittar en intressantare film att roa sig med.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: