mypersonalgrudge

2010-09-26
20:03:20

Crapfest del 2

Här kommer så min recension av Dracula 3000. Den är lite osammanhängande (och lite sen). Men till mitt försvar är det också en ganska osammanhängade film. Mycket nöje.

 

Dracula 3000

 

Den lilla besättningen på ett rymdskepp hittar ett annat, till synes obemannat, rymdskepp ute i... ja... rymden. De går ombord för att undersöka det, och för att ta rätt på det som kan vara av värde. Men väl på plats går saker inte riktigt som det tänkt sig då en av besättningsmedlemmarna blir biten av någonting, och sen förvandlas till en (flämt) vampyr! Han har av misstag råkat släppa Dracula fri på skeppet, och nu måste den övriga besättningen kämpa för överlevnad.

 

Ja, så vi har Dracula. I yttre rymden. Med Coolio och Casper van Dien. Man hade kunnat tycka att det här, ens på papper, inte var världens mest stabila idé. Men inte hindrar det våra modiga filmskapare från att kämpa mot alla odds och skapa en film som är... ja, en total kalkon. Största problemet (eller snarare problemen) med den här filmen är inte att det är Dracula i yttre rymden. Det BORDE ha varit det stora problemet, men ack, nej. Det här är en så djupt oengagerad film. Den har ett trött, osammanhängande och outvecklat manus, skådespelare som antagligen försöker sitt bästa men inte har så fasligt mycket att jobba med, och kanske världshistoriens sämsta Dracula. När man nu har Dracula i yttre rymden hade man ju kunnat tänka sig att en intressant karaktärsdesign hade varit på sin plats. Och vad får man? En översminkad kille med bakåtslickat hår och en cape. Killen har en cape. En cape! Bela Lugosi kom undan med att bära cape, men frågan är om ens han hade kommit undan med det i yttre rymden.

    För att vidare sänka Draculas värdighet (även om man tycker att bara läppstiftet borde gjort jobbet) så är han typ... komplett värdelös. Det enda han är bra på är att springa snabbt. Fast i slow motion. Och att ducka för biljardköer. Angående de andra karaktärerna så är det antagligen det mest oengagerade med hela filmen. Casper van Dien spelar ättling till Van Helsing, och en av de kvinnliga karaktärerna heter Mina. För de som är lite insatta i Bram Stokers berättelse om Dracula och de otaliga filmatiseringar som gjorts är Mina objektet för Draculas åtrå. I den här filmen valde dom dock att... inte göra något alls av det faktum att det finns en tjej på skeppet som heter Mina. Allvarligt, har man en berättelse om Dracula och plockar in en kvinnlig karaktär som heter Mina, då får man lov att följa upp på det. Men nej, de valde istället att lägga fokus på den andra tjejen eftersom hon hade... större byst och blondare hår, antar jag, även om det i det här fallet inte direkt jobbade till hennes fördel.

   Van Helsing då, kan man fråga sig. Visst hade han väl en spännande karaktär? Nej, han har ingen karaktär. Han har ingen personlighet. Han bara... går runt lite och heter Van Helsing. En av de få karaktärer som faktiskt hade någon slags personlighet var Coolio, och han var åtminstone underhållande (när han inte fick FÖR vulgära repliker, vilket var ett annat stort problem med den här filmen).

    Finns det några positiva aspekter hos den här filmen? Tja, den är ju tillräckligt dålig för att vara rolig. Det finns en underlig underhållningsfaktor i en dåligt sminkad Dracula som skriker som en liten skolflicka. Men jag ska givetvis inte avslöja något om slutet, vill ni se varför han förlorar sin sista gnutta värdighet genom sitt hysteriska skrikande så får ni se filmen själva.

 

Det finns ännu fler saker att kommentera på, det var så mycket fel med den här filmen. Men den var ändå ett uppsving, för efter Mummy Maniac blir faktiskt vad som helst ganska bra.

Kommentar:
2010-09-29 @ 17:10:20
#1: Brainshake

Jag sitter här och skrattar högt av att läsa detta. Vad är det för filmer du ser på? XD Den här låter ju dråplig och inte det minsta skrämmande. Trodde du föredrog skräck före komedi. ;)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: