mypersonalgrudge

2010-10-24
13:04:41

Paranormal Activity 2

Efter lång väntan har jag nu slutligen, i fredags, på premiärdagen, sett Paranormal Activity 2. Jag såg hemskt mycket fram emot den här filmen eftersom jag verkligen älskar den första filmen, så förväntningarna var ganska höga på den här, även fast jag vet att uppföljare kan bli komplett värdelösa hur bra föregångaren än var. Och resultatet? Lyckligtvis ingen stor besvikelse!

Paranormal Activity 2

Handlingen äger rum en liten tid innan den första filmen, och utspelar sig hemma hos Kristi, systern till första filmens huvudperson Katie. Kristis familj har nyligen haft ett mystiskt inbrott där nästan hela huset vänts upp och ner, men nästan ingenting saknas. Skrämda och oroliga sätter familjen upp säkerhetskameror i och utanför huset. Men det som sedan fångas på film är inga inbrottstjuvar. Och allt underligare händelser börjar skaka huset och de boende där.

 

Precis som första filmen är den här gjord som en slags hemvideo, där den ska se autentisk ut. Variationen är som ovan nämnt säkerhetskamerorna, även om handkamera också används som komplement. Och det är för mig ingen tvekad om att det är snyggt filmat. Det är lika bra som i första filmen, och berättelsen förmedlas utan problem genom de utvalda klippen från säkerhetkamerorna och handkameran. Handlingen är överraskande bra, och går väldigt bra ihop med första filmerna. Man kan se de båda filmerna som två pusselbitar som ska passas ihop med varandra, och uppföljaren bidrar till att besvara några frågor som man kan ha haft sedan första filmen. Så långt är filmen jättebra, och jag hade personligen bara ett stort problem med den, nämligen skrämselfaktorn. Jag hade väntat mig att bli ganska skraj då jag var helt vettskrämd efter första filmen, men jag blev till min stora förvåning inte rädd alls. Visst fanns det otäcka scener, och som vanligt hoppar man alltid till på plötsliga händelser och ljud, men jag blev överlag inte skrämd. Vad det beror på vet jag inte riktigt, antingen kanske man var beredd på vad man skulle få se eftersom den påminde så mycket om föregångaren, eller så var det något skaparna gjorde i första filmen som de helt enkelt inte gjorde i den andra filmen. Ett problem kan ha varit att första halvan av filmen är väldigt långsam och bitvis nästan lite tråkig, och det under andra halvan plötsligt börjar hända väldigt mycket, väldigt snabbt. Det finns ingen riktigt naturlig stegring, vilket jag tyckte att första filmen gjorde väldigt bra.

    Det här är dock en bra film. Jag tycker den var värd pengarna och jag är glad att jag har sett den. Handlingen och berättandet är tillräckligt bra för att väga upp för att filmen inte var så läskig som jag hade väntat mig. Dock skulle jag vilja ha tag på någon rejält otäck film just nu, för jag hade verkligen ställt in mig på att bli skrämd i helgen.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: